ons bedrijf.

Rebode GmbH is een familiebedrijf, opgericht in 1959. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een professioneel recyclingbedrijf, waar koperkabels tot koper granulaat worden verwerkt.

De ervaring die we in twee generaties hebben opgebouwd in combinatie met onze constante investering in de nieuwste technologie, heeft ons recyclingproces naar een steeds hoger niveau getild. We transformeren koperkabels op de meest effectieve en efficiƫnte manier tot een nieuw bruikbaar product. Denk hierbij aan onderdelen voor wegafzettingen en verkeerspaaltjes gemaakt van kunststoffen grondstof.

De recycling van koper is een duurzaam proces. Wij maken het nog duurzamer door hightech installaties te gebruiken die het verlies van grondstoffen minimaliseren. Wij zijn ons er namelijk heel goed van bewust dat het milieuvriendelijk verwerken van materiaal de toekomst is. We blijven ons dan ook continu inzetten voor een nog verdere verduurzaming van ons recyclingproces.

Onze tijdlijn

1959

Het ontstaan

Rebode is ontstaan uit een familiebedrijf dat in 1959 is opgericht door de heer A. Bosch. Het bedrijf hield zich vanaf de oprichting bezig met handel in textiel en metalen. Begin jaren zestig namen de twee zoons, van de heer A. Bosch, de zaak over. Doordat de handel in textiel terugliep, besloten ze zich te richten op de metaalhandel. Met de in eigen beheer ontwikkelde installaties wonnen ze zoveel mogelijk ferro- en non-ferrometalen uit afvalmaterialen en goederen terug. In diezelfde jaren werden ook de eerste stappen gezet op het gebied van kabelrecycling.

1983

Metaalhandel L. Bosch B.V.

Medio 1983 werd L. Bosch volledig eigenaar van Metaalhandel L. Bosch B.V.. Het bedrijf specialiseerde zich in de verwerking van elektrakabels en optimaliseerde het verwerkingsproces steeds verder door zelf machines te ontwikkelen. Het bedrijf maakte een sterke groei door, met als gevolg dat de bedrijfslocatie te klein werd. Begin 2000 verhuisde het bedrijf naar twee grotere locaties op het industrieterrein in Delden. Met de verhuizing wijzigde ook de bedrijfsnaam. Metaalhandel L. Bosch B.V. kreeg de naam Kabelrecycling L. Bosch B.V.

2002

Vestiging in Duitsland

Eind 2002 richtte Jeroen Bosch (derde generatie en zoon van de heer L. Bosch) een vestiging in Duitsland op onder de naam Rebode GmbH opgericht. Hiervoor werd grond aangekocht op het industrieterrein in Gildehaus.

2004

Overname familiebedrijf

In 2004 nam Jeroen het bedrijf volledig van zijn vader over. De locatie in Gildehaus werd in de loop der jaren verder uitgebouwd.

2010

Verschillen van de locaties

Vanaf 2010 werd een deel van het produktieproces op de locatie in Gildehaus uitgevoerd en een deel op de locatie in Delden.

2016

Verhuizing naar Duitsland

Doordat er in Gildehaus nog uitbreidingsmogelijkheden waren, ging vanaf oktober 2016 de gehele productie naar de locatie in Gildehaus. Sindsdien heet het gehele bedrijf Rebode GmbH.

2019

Modernisatie machinepark

In 2019 werd het complete machinepark gemoderniseerd. Met als gevolg: extra capaciteit en een nog verder geoptimaliseerde terugwinning van materialen.